НІТРИТНА СІЛЬ — це суміш нітриту натрію з очищеною кухонною сіллю. Основна перевага її використання — безпека застосування. За європейськими нормами в нітритній солі міститься від 0,4 до 0,6% чистого нітриту натрію.
Навіщо використовувати нітритну сіль
— Збереження м’ясного кольору!
— Покращення смаку і аромату м’ясних продуктів
— Захист від бактерій
Характеристики якості продукту | Виражений як | Одиниця вимірювання (метод визначення) | Гарантоване значення | Результат |
Загальні вимоги |
— |
-/ (Z/006-la/01) |
Білий
дрібнокристалічний продукт без домішок, без запаху, солоний на смак, без інших присмаків |
Білий
дрібнокристалічний продукт без домішок, без запаху, солоний на смак, без інших присмаків |
Хлорид натрію (NaCl) | NaCl | % (Z/006-la/09) | 99,0 – 100,5 | 98,7 |
Протизлежувальна добавка (E 536) | K4[Fe(CN)6] | mg/kg (Z/006-la/04-05) | 3 – 10 | 5 |
Нітрит натрію | NaNO2 | 0,5-0,6 | 0,54 | |
рН 1% розчину | рН | — / (Z/006-la/03) | 5 — 8 | 6,8 |
Втрати при просушуванні | H₂O | % / (Z/006-la/07) | ≤ 0,5 | 0,69 |
Нерозчинна частина в H₂O | — | % / (Z/006-la/15) | ≤ 0,05 | 0,006 |
Миш’як | As | mg/kg | ≤ 0,5 | відповідає |
Кадмій | Cd | mg/kg | ≤ 0,5 | відповідає |
Свинець | Pb | mg/kg | ≤ 1 | відповідає |
Ртуть | Hg | mg/kg | ≤ 0,1 | відповідає |
Мідь | Cu | mg/kg | ≤ 2 | відповідає |
Термiн зберiгання – 2 роки.
Зберігати у місці захищеному від прямого потрапляння вологи, тепла та сонячних променів.