нітритна

НІТРИТНА СІЛЬ  — це суміш нітриту натрію з очищеною кухонною сіллю. Основна перевага її використання — безпека застосування. За європейськими нормами в нітритній солі міститься від 0,4 до 0,6% чистого нітриту натрію.

Навіщо використовувати нітритну сіль

— Збереження м’ясного кольору!

— Покращення смаку і аромату м’ясних продуктів

— Захист від бактерій

Характеристики якості продукту Виражений як Одиниця вимірювання  (метод визначення) Гарантоване значення Результат
 

 

Загальні вимоги

 

 

 

 

-/                       (Z/006-la/01)

Білий

дрібнокристалічний продукт без домішок, без запаху, солоний

на смак, без інших присмаків

Білий

дрібнокристалічний продукт без домішок, без запаху, солоний

на смак, без інших присмаків

Хлорид натрію (NaCl) NaCl %                  (Z/006-la/09) 99,0 – 100,5 98,7
Протизлежувальна добавка (E 536) K4[Fe(CN)6] mg/kg             (Z/006-la/04-05) 3 – 10 5
Нітрит натрію NaNO2   0,5-0,6 0,54
рН 1% розчину рН — /                     (Z/006-la/03) 5 — 8 6,8
Втрати при просушуванні H₂O % /                  (Z/006-la/07) ≤ 0,5 0,69
Нерозчинна частина в H₂O % /            (Z/006-la/15) ≤ 0,05 0,006
Миш’як As mg/kg ≤ 0,5 відповідає
Кадмій Cd mg/kg ≤ 0,5 відповідає
Свинець Pb mg/kg ≤ 1 відповідає
Ртуть Hg mg/kg ≤ 0,1 відповідає
Мідь Cu mg/kg ≤ 2 відповідає

Термiн зберiгання – 2 роки.

Зберігати у місці захищеному від прямого потрапляння вологи, тепла та сонячних променів.