За січень-березень імпорт ПВХ в Україну скоротився на 44 %, український експорт – виріс на 11%

За перший квартал поточного року поставки суспензійного полівінілхлориду (ПВХ-С) в Україну скоротилися на 44 % в порівнянні з аналогічним показником минулого року та склали близько 6,4 тис. тонн. Продажі українського ПВХ на експорт зросли на 11 % внаслідок високих цін на зовнішніх ринках, повідомляє огляд ДатаСкоп аналітичної агенції Маркет Репорт.
graf_pvh_ua-13
У березні імпортні поставки ПВХ-С на український ринок знизилися до 1,7 тис. тонн проти 2,1 тис. тонн у лютому. Європейські виробники смоли ще більше скоротили свої експортні продажі через дефіцит на внутрішніх ринках. За підсумками періоду січень-березень 2021 року сумарні обсяги імпорту суспензії досягли 6,4 тис. тонн у порівнянні з 11,5 тис. тонн у 2020 році. Головною причиною такого серйозного падіння обсягів імпорту стали обмежені експортні квоти у європейських і північноамериканських виробників.

Ключові постачальники смоли В Україні за розглянутий період – виробники з Європи, в загальному обсязі імпорту їх частка становить близько 95 %.

У березні вітчизняний виробник ПВХ – Карпатнафтохім, незважаючи на рекордно високу вартість смоли на зовнішніх ринках, скоротив обсяги експортних продажів на користь внутрішнього ринку. За кордон було продано 18,8 тис. тонн проти лютневих 22 тис. тонн. У цілому, за перший квартал поточного року на експорт відвантажено близько 60,5 тис. тонн ПВХ у порівнянні з 54,5 тис. тонн у минулому році.

polyplastic.ua

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua